Snuttig Vertelt

Hoe meer je God leert kennen, hoe meer je denkt “och” daar kan ik wel op vertrouwen. Dat is een goede God!

Hemelvaart

Snuttig herkent Sammie niet als hij een neppe plaksnor opheeft. Hij mist Sammie wel, dus begrijpt ook goed dat de discipelen Jezus missen. Maar de discipelen blijven niet alleen. Jezus zal de Heilige Geest sturen. Plus, Jezus zal nog eens terug komen, net zoals hij naar de hemel gegaan is. Dat is iets om naar uit te kijken.

Sneeuwmachine

Snuttig en Sammie waren zo blij met de sneeuw laatst, dat ze meer willen. Daarom hebben ze een sneeuwmachine gemaakt, maar die werkt niet. Snuttig en Sammie vertellen het verhaal van de discipelen die aan het vissen zijn. Jezus wil ze vissers van mensen maken. Dat snapt Snuttig natuurlijk eerst niet, maar gelukkig (voor ons allemaal) vertelt Sammie wat Jezus wel bedoelt.

Van zaadje tot plantje

Deze keer praten Sammie en Snuttig met elkaar over Joh. 12:24 en Joh. 11 (Lazarus) aan de hand van zaadjes die plantjes worden. Het grootste wonder van het geloof is de opstanding uit de doden, de overwinning van de dood. Daarin laat God zich zien als de God van het leven, de schepper. Het bijzondere is dat dit gebeurt door het kruis en de dood heen. Snuttig vindt het al bijzonder hoe plantjes werken. Hij komt immers van de Noordpool. Maar wat Jezus doet is nog wel veel meer dan dat. Dat is het allerbijzonderste wat er ooit is gebeurt.

Prediker 1

De wereld is groot. Je kunt je klein voelen. Zelfs de grootste mensen hebben dat wel eens. Maar de allergrootste, machtigste is God en gelukkig is God altijd dichtbij.

1 Sam. 10

Snuttig vertelt met behulp van zo’n beetje alle knuffels van de Zaankerk het verhaal van Saul, die op zoek is naar de ezels van zijn vader. Ow, en Sammie doet ook mee.

Snuttig – Sorry Zeggen – 1 Sam 25

Snuttig en Sammie hebben het over Sorry Zeggen.  Door het sorry zeggen van Abigaïl loopt de situatie niet uit de berenklauwen.Sammie en Snuttig hebben ook ruzie. Snuttig wil eerst geen sorry zeggen, maar nadat hij dat doet is het weer goed tussen hun tweeën.

Snuttig – Jezus houdt van jou

Snuttig  is een tijdje ziek geweest, dus kan zich goed inleven bij die meneer die ziek was en niemand wilde met hem omgaan. Gelukkig helpt Sammie Snuttig uit de droom, er zijn heel veel mensen die van Snuttig houden. En de allerbelangrijkste daarvan is Jezus

Sneeuw, sneeuwpoppen en levend water – Joh. 4:1-26

Snuttig is helemaal in zijn element. Sneeuw is wel het allerbeste voor een ijsbeer. Maar het is er maar zo weinig. Gelukkig is Jezus er niet voor één keer, of elke zondag, maar altijd. Hij geeft eeuwig levend water.