ZATERDAGAVOND 23 DECEMBER 2023

 

VAN 17:00 UUR TOT 21:00 UUR

EEN SFEERVOLLE WANDELING DOOR HET JAGERSPLAS

 ZAANDAM

 

LANGS SCENES UIT HET KERST VERHAAL

met licht, geluid, zang en levendige kersttaferelen

 

We willen jong en oud de mogelijkheid bieden om op zaterdag 23 december tussen 17-21 uur een indrukwekkende wandeling door het Jagersveld te beleven, waarbij het kerstverhaal met muziek, lichtjes en mooie uitbeeldingen wordt uitgespeeld. Voor de kinderen is er een puzzeltocht met activiteiten. De tocht is gratis toegankelijk voor iedereen.
Afgelopen jaren heeft een samenwerkingsverband van kerken in Zaandam, de Lichtjestocht door woonwijk ’t Kalf in Zaandam georganiseerd.

 

Vanuit dit initiatief is een looproute met puzzeltocht door de wijk tot stand gekomen, waar op diverse adressen het kerstverhaal werd uitgebeeld. Deze uitbeelding was in de vorm van aangeklede sinaasappelkistjes, waarin diverse onderdelen van het Kerstevangelie aan bod kwamen, afgewisseld met actuele thema’s zoals Klimaat, Armoede, Muziek, Voedselbank of Vluchtelingen. De kistjes kregen hun vorm en invulling met behulp van licht, geluid, muziek en uiteenlopende creatieve uitbeeldingen.

 

Voor de editie Lichtjestocht 2023 wil de organisatie een andere route inslaan. Het idee is om recreatiegebied Het Jagersveld het podium te laten zijn van de Lichtjestocht. De route van circa 2 km voert op wandelpaden tussen bomen door en langs het water, wat ons inziens een betoverend effect zal hebben.

 

De wandelroute willen we in z’n geheel voorzien van verlichte paden middels jampotjes met waxinelichtjes en op diverse punten zullen facetten uit het kerstverhaal worden uitgebeeld.

 

Graag willen we de verlichte kistjes in de route terug laten komen. Hierin plaatsen we teksten en/of uitbeeldingen van het kerstverhaal en actuele thema’s, zodat onze basis van de tocht hier terug te zien is.

 

Tevens is er voldoende mogelijkheid voor het voeren van een goed gesprek en/of het bieden van een luisterend oor.

 

De lichtjestocht wordt georganiseerd door zeven kerken te noemen de VEG-Zaandam/Paaskerk, de Noorderkerk, de Nazarenerkerk, de Maria Magdalenakerk, Menorah, Jerehsalem en de Zaankerk. De uitvoering van de lichtjestocht zal gebeuren door een groot aantal vrijwilligers.

 

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen via het volgende mailadres: lichtjestochtzaanstad@gmail.com

 

Copyright © 2023

Alle rechten voorbehouden